Translate

sobota 22. októbra 2016

Kapustnica

Vianočná kapustnica

Vianočná kapustnica 


Potrebujeme:
·      
          1kg kyslej kapusty
·         500g bravčového pliecka 
·         250g údeného mäsa 
·         100g sušených hríbov
·         1 veľká cibuľa
·         1 noha klobásy 
·         3-4 ks sušené slivky
·         Červená mletá paprika sladká, soľ, bobkový list, čierne celé korenie, cukor na ochutenie 

Postup:


Do stredného hrnca dáme variť údené mäso s čiernym korením a bobkovým listom na cca 1,5-2 hodiny. Do misky namočíme na 30 min sušené hríby. Pokrájame kapustu. Bravčové mäso si pokrájame na kocky. Cibuľu na jemno nakrájame na kocky. Zoberieme si veľký hrniec do ktorého si pridáme olej a cibuľu do sklovitá restujeme. Ak máme cibuľu pridáme mäso nakrájané na kocky a restovať mäso do mäkka. Pridáme do mäsa červenú mletú papriku a poriadne zamiešame. Postupne pridávame kapustu a premiešavame a pridáme už aj vodu s údeného mäsa. Všetko dobre premiešame a necháme variť ešte pridáme namočené hríby. Medzi tým si údené mäso nakrájame na kocky a sušené slivky pridáme do hrnca. Podľa vlastnej chuti dochutíme. Ak sa nám všetko dobre spolu uvarilo a chute zmiešali pridáme 5 min pred dovarením na kolieska nakrájanú klobásku. Na koniec preto aby ostala mäsovita.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára