Translate

nedeľa 30. októbra 2016

Bratislavské rezy

Bratislavské rezy

Potrebujeme:
  • ·         8 ks vajec
  • ·         8 PL kryštálového cukru
  • ·         8 PL polohrubej múky
  • ·         1 Bal prášok do pečiva

Na plnku:
  • ·         3 ks žĺtok
  • ·         3 PL práškový cukor
  • ·         1 Bal vanilkový puding
  • ·         200 ml mlieko
  • ·         250 g masla

Na sirup:
  • ·         100g kryštálový cukor
  • ·         150 ml vody
  • ·         1 dcl rumu

Na polevu:
  • ·         150 g čokolády na varenie
  • ·         75 g masla
  • ·         džem na potieranie cesta

Postup:
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po jednom pridávame žĺtka, cukor a po lyžiciach zľahka zamiešame polohrubú múku s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na dva plechy. Upečieme piškóty na 150 stupňov do zlatista.

Z vody a cukru uvaríme sladký sirup a po vychladnutí pridáme rum. Kto nemôže alkohol tak to môže byť aj bez rumu.

Jednu vychladnutú piškótu potrieme džemom môže byť podľa chuti v rodine. Mi sme použili jahodový. Prikryjeme druhou piškótou a tú polievame vychladnutým sirupom.

Z mlieka a pudingu uvaríme hustú kašu. Žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia.

Vyšľahané žĺtky vylejeme do teplého pudingu. Obe hmoty zmiešame do kopy. Po vychladnutí zmiešame s maslom a dobre vyšľaháme. Krém natrieme na piškóty.

Na koniec potrieme celý zákusok čokoládovou polevou a necháme stuhnúť v chlade cca 2-4 hodiny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára