Translate

sobota 12. novembra 2016

Pop cakes

Pop cakes 

Potrebujeme: 

Korupus:

  • 4 vajíčka 
  • 4 lyžice polohrubej múky 
  • 4 lyžice práškového cukru 
  • 1 lyžička kypriaceho prášku 
  • 1 lyžica kakaa 
  • 4 lyžice lieskovo-orieškového krému napr. Nutella 

Poleva:

  • 100 ml smotany na šľahanie 
  • 150 g čokolády na varenie 

Na ozdobu:

  • farebné cukrové zrnka 
  • pomleté oriešky, strúhaný kokos alebo kto má ako rád 

Postup:

KORPUS

Celé vajíčka spolu s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pri nižších otáčkach primiešame do vyšľahanej vajíčkovej zmesi múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 15 až 20 minút.

GUĽÔČKY
Vychladnuté cesto rukami rozmrvíme, pridáme k nemu lieskovo-orieškový krém a miešame, kým sa prísady spoja. Z hmoty vytvarujeme rukami guľôčky, ktoré necháme 30 minút stuhnúť v mrazničke.

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
Medzitým nasekáme čokoládu na varenie na malé kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Necháme asi minútu postáť, potom miešame, kým sa čokoláda úplne rozpustí.

POP CAKES

Jednotlivé guľôčky opatrne napichujeme na špajdle, ktorých konce sme predtým namočili do čokoládovej polevy. Potom namočíme celú guľôčku do čokoládovej polevy a hneď dozdobíme roztopenou bielou čokoládou, orechmi a kokosom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára