Pop
cakes
Potrebujeme:
Korupus:
- 4 vajíčka
- 4 lyžice polohrubej múky
- 4 lyžice práškového cukru
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžica kakaa
- 4 lyžice lieskovo-orieškového krému napr. Nutella
Poleva:
- 100 ml smotany na šľahanie
- 150 g čokolády na varenie
Na ozdobu:
- farebné cukrové zrnka
- pomleté oriešky, strúhaný kokos alebo kto má ako rád
Postup:
KORPUS
Celé vajíčka spolu s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom do
peny. Pri nižších otáčkach primiešame do vyšľahanej vajíčkovej zmesi múku
zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný
papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 15 až 20
minút.
GUĽÔČKY
Vychladnuté cesto rukami rozmrvíme, pridáme k nemu
lieskovo-orieškový krém a miešame, kým sa prísady spoja. Z hmoty vytvarujeme
rukami guľôčky, ktoré necháme 30 minút stuhnúť v mrazničke.
ČOKOLÁDOVÁ
POLEVA
Medzitým nasekáme čokoládu na varenie na malé kúsky a
zalejeme horúcou smotanou. Necháme asi minútu postáť, potom miešame, kým sa
čokoláda úplne rozpustí.
POP CAKES
Jednotlivé guľôčky opatrne napichujeme na špajdle, ktorých konce
sme predtým namočili do čokoládovej polevy. Potom namočíme celú guľôčku do
čokoládovej polevy a hneď dozdobíme roztopenou bielou čokoládou, orechmi a
kokosom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára