Translate

sobota 12. novembra 2016

Najlepšie jemné palacinky

Palacinky 

Cesto na cca 15 palaciniek ja robím cca na 35 palaciniek s dvoj dávky.

Potrebujeme: 

·         2 vajíčka 
·         1/2 lyžice cukru 
·         1 lyžičku soli 
·         500 ml mlieka 
·         200 g hladkej múky 
·         veľká miska 
·         ručný šľahač alebo metlička lepšie je to mixérom 
·         plnka podľa vlastnej chuti

Postup:

Vajíčka si dám do misky s cukrom a soľou vyšľahám do peny. Mlieko si rozdelím na 200 ml a 300 ml. Postupne do vyšľahaných vajíčok začnem pridávať na striedačku múku a 200 ml mlieka celý čas miešam mixérom je to rýchle a cesto bez hrudiek. Keď to všetko je zmiešane na koniec pridám zvyšok mlieka a celé premiešam mixérom. Cesto nechám oddýchnuť cca 15-30 min aby sa suroviny dostali do seba. Panvicu na palacinky si dám na šporák a trošku potriem olejom a nechám rozpáliť. Vlejem na rozpálený olej naberačkou primerané množstvo cesta a nechám palacinku vyschnúť potom otočím. Nechám opiecť a dám na tanier. Ja potieram nutelou alebo džemom aj nejaké to ovocie a na ozdobenie šľahačku. Prajem dobrú chuť :). 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára