Translate

pondelok 7. novembra 2016

Rajčinová polievka trošku inak

Rajčinová polievka 

U nás doma veľmi obľúbená. Raz som ju vyskúšala od vtedy ju robím len ja. :) Verím, že aj Vám bude chutiť. :)

Potrebujeme:

·         500ml rajčinového pretlaku alebo pasterizované rajčiny
·         olivový olej
·         parmezán
·         vodu
·         soľ
·         cukor
·         bazalku sušenú

 

Postup:

Do hrnca si dáme rozpáliť olivový olej do ktorého pridáme cukor. Z cukru si urobíme karamel  pridáme rajčinový pretlak alebo pasterizované paradajky. Kto má ako rád. Pozor prská !!. Netreba to miešať iba jednoducho vyliať menej to prská, taká malá finta. :) Nevadí keď sa z karamelu urobili hrčky ono sa to rozpustí. Pridáme vodu tak od oka. Dochutíme soľou tiež podľa vlastnej chuti. Počkáme kým to zovrie a pred vypnutím pridáme v rukách rozdrvenú bazalku. Necháme kým bazalka dodá krásnu vôňu a môžeme podávať s parmezánom. Mi polievku nehustíme ale kto chce môže nakoniec urobiť klasickú zátrepku voda a múka. :) 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára