Translate

pondelok 7. novembra 2016

Pečené morčacie prsia s medom a pomarančom

Pečené morčacie prsia s medom a pomarančom


Potrebujeme:

·         850g morčacích pŕs v celku
·         soľ
·         čierne korenie
·         olivový olej
·         čerstvá šalvia, rozmarín alebo tymian
·         1ks väčší pomaranč
·         2 lyžice medu
·         160g klasického masla
·         1 kg zemiakov
·         čerstvá petržlenová vňať

Postup:

Umyté a osušené morčacie prsia ochutíme z oboch strán soľou a čiernym korením. Orestujeme ich na rozohriatej panvici na troche olivového oleja zo všetkých strán dozlatista.
Medzitým si z pomaranča odkrojíme kôru a nakrájame ho na hrubšie plátky.
Orestované morčacie prsia preložíme do zapekacej misy, poukladáme na ne lístky šalvie, rozmarínu alebo tymianu a plátky pomaranča. Podlejeme ich vodou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 45 minút. Po 20 minútach mäso vyberieme a potrieme medom. Pečieme ďalej ešte asi 25 – 30 minút. Počas pečenia polievame mäso výpekom.
Upečené morčacie prsia vyberieme z rúry a výpek prelejeme do kastrólika. Ochutíme ho soľou a korením. Keď výpek začne vrieť, pridáme 80 g masla a varíme, kým omáčka mierne nezhustne.

Varené zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou

Očistené, umyté zemiaky nakrájané na hranolčeky varíme v osolenej vode domäkka. Medzitým si v menšom kastróliku rozpustíme približne 80 g masla. Zemiaky scedíme, pridáme k nim nasekanú petržlenovú vňať a rozpustené maslo. Zľahka premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára