Pečené morčacie prsia s
medom a pomarančom
Potrebujeme:
·
soľ
·
čierne
korenie
·
olivový
olej
·
čerstvá
šalvia, rozmarín alebo tymian
·
1ks väčší
pomaranč
·
2 lyžice
medu
·
160g
klasického masla
·
1 kg
zemiakov
·
čerstvá
petržlenová vňať
Postup:
Umyté a osušené morčacie prsia ochutíme z oboch strán soľou a
čiernym korením. Orestujeme ich na rozohriatej panvici na troche olivového
oleja zo všetkých strán dozlatista.
Medzitým si z pomaranča odkrojíme kôru a nakrájame ho na
hrubšie plátky.
Orestované morčacie prsia preložíme do zapekacej misy,
poukladáme na ne lístky šalvie, rozmarínu alebo tymianu a plátky pomaranča.
Podlejeme ich vodou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 45 minút.
Po 20 minútach mäso vyberieme a potrieme medom. Pečieme ďalej ešte asi 25 – 30
minút. Počas pečenia polievame mäso výpekom.
Upečené morčacie prsia vyberieme z rúry a výpek prelejeme do
kastrólika. Ochutíme ho soľou a korením. Keď výpek začne vrieť, pridáme 80 g
masla a varíme, kým omáčka mierne nezhustne.
Varené zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou
Očistené, umyté zemiaky nakrájané na hranolčeky varíme v
osolenej vode domäkka. Medzitým si v menšom kastróliku rozpustíme
približne 80 g masla. Zemiaky scedíme, pridáme k nim nasekanú petržlenovú vňať
a rozpustené maslo. Zľahka premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára