Francúzsky krémeš
Potrebujeme:
Krém:
Šľahačka:
·
2 balíky lístkového cesta
·
1 L mlieko
500ml šlahačka na
šlahanie 33%
·
200g cukor kryštál
2ks stužovač na šľahačku
·
200ml voda
2lyžice vanilkového cukru
·
4ks vajce
·
5ks zlatý klas
Poleva:
·
2ks vanilkový cukor
·
100g cukor práškový
100g čokolády na varenie
·
150g maslo
50g cery
Postup:
Lístkové cesto si rozbalíme dáme na opačnú stranu plechu
a pečieme pri 220 stupňov cca 8 minút. Cesto pred pečením popicháme
vidličkou. Po upečení necháme vychladnúť.
Krém :
Vyšľaháme si z bielkov tuhý sneh a zasypeme ho
preosiatym práškovým cukrom. Do hrnca liter mlieka s kryštálovým cukrom,
žĺtkami a vanilkovými cukrami. Vo vode rozmiešame zlatý klas. Do teplého
pudingu vyšľaháme maslo a jemne primiešame sneh. Pudingovú hmotu vylejeme
na jednu časť lístkového cesta. Necháme vyhladnúť. Medzi tým si vymiešam
šľahačku a natriem ňou pudingovú časť. Vo vodnom kúpeli si rozpustím
čokoládu s cerov a lyžicou natieram na druhú časť lístkového
cesta. Po miernom vyhladnutí lístkové cesto s čokoládou rozkrájam na
štvorčeky a kladiem na šľahačku. Dáme na 2 hod. do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára