Translate

nedeľa 30. októbra 2016

Francúzsky krémeš

Francúzsky krémeš 

Potrebujeme:

Krém:                                                                                        Šľahačka:
·         2 balíky lístkového cesta 
·         1 L mlieko                                                                            500ml šlahačka na šlahanie 33%
·         200g cukor kryštál                                                               2ks stužovač  na šľahačku
·         200ml voda                                                                         2lyžice vanilkového cukru
·         4ks vajce                                                                                        

·         5ks zlatý klas                                                                             Poleva:
·         2ks vanilkový cukor                                                                                                       
·         100g cukor práškový                                                                           100g čokolády na varenie 
·         150g maslo                                                                                             50g cery      
                                                       
 Postup:                 
 Lístkové cesto si rozbalíme dáme na opačnú stranu plechu a pečieme pri 220 stupňov cca 8 minút. Cesto pred pečením popicháme vidličkou.  Po upečení necháme vychladnúť.

Krém :
Vyšľaháme si  z bielkov tuhý sneh a zasypeme ho preosiatym práškovým cukrom. Do hrnca liter mlieka s kryštálovým cukrom, žĺtkami a vanilkovými cukrami. Vo vode rozmiešame zlatý klas. Do teplého pudingu vyšľaháme maslo a jemne primiešame sneh. Pudingovú hmotu vylejeme na jednu časť lístkového cesta. Necháme vyhladnúť. Medzi tým si vymiešam šľahačku a natriem ňou pudingovú časť. Vo vodnom kúpeli si rozpustím čokoládu s cerov a lyžicou  natieram na druhú časť lístkového cesta. Po miernom vyhladnutí lístkové cesto s čokoládou rozkrájam na štvorčeky a kladiem na šľahačku. Dáme na 2 hod. do chladničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára