Translate

nedeľa 23. októbra 2016

Mrkvová torta

Mrkvová torta 



                                                                                
 Potrebujeme:                                                              
·        
4        4 ks vajce                                                               
·         300 ml olej                                                        
     400 g cukor práškový                                                                 
·              10 ml aróma vanilková
·         250 g múka hladká 
·         110 g mletých vlašských orechov 
·         330 g strúhanej mrkvy 
·                2 lyžičky sóda bikarbóna 
·                2 lyžičky prášok do pečiva 
·                štipka soli 
·              1 lyžička mletej škorice

Krém:

 250 g mascarpone 
      1 kelímok kyslej smotany 
-cukor podľa chuti                                                                                                                          


Postup:

Mrkvu si očistíme a nastrúhame na jemnom struháku. Orechy si pomelieme a necháme v miske. Medzi tým si dám do misy vajíčka, olej a cukor. Mixérom vymiešame do peny. Pridáme vanilkovú arómu. Medzi tým si zmiešam múku, sódu bikarbónu a prášok na pečenie. Postupne múkovú zmes pridám po lyžičkách do vajíčkovej zmesi. Ak je cesto dobré vymiešané pridám mrkvu, orechy a ručne dobre premiešam. Medzi tým si rúru rozohrejem na 175 stupňov. Vymastím si maslom formu a vysypem múkou. Do formy vylejem cesto a dám piecť na 60 minút. Čo sa pečie cesto nezaháľam ale pripravím si krém s mascarpone, kyslej smotany a cukru. Všetko spolu dobre premiešam a dám do chladničky aby sa to dostalo do seba. Po 60 minútach ak je korpus upečený nechám vychladnúť na izbovú teplotu. Keď je korpus vychladnutý potriem ho celý krémom nechám stuhnúť max 2-4 hodinky a môže sa papať. Dobrú chuť a prajem veľa šťastia. Vidíme sa pri ďalšom recepte. :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára